Kadrę Akademii Młodego Kucharza tworzą osoby z pasją do zdrowego odżywiania, gotowania oraz kształcenia dzieci, młodzieży i dorosłych.
„Chcemy budować z uczestnikami korzystne nawyki żywieniowe. Mamy nadzieję, że dzięki temu w przyszłości nie doświadczą chorób zależnych od diety, między innymi otyłości czy nadciśnienia tętniczego. Sprawa jest istotna, co nie zmienia to faktu, że na naszych zajęciach nie brakuje dobrego humoru i uśmiechu.”
Edukacja żywieniowa to przedmiot, którego brakuje w planach lekcji Państwa pociech. Nie było ich też w naszym harmonogramie zajęć szkolnych, stąd motywacja do działania w tym zakresie. Naszą misją jest uzupełnienie tej luki teorią i praktyką.
mgr Magdalena Kubis
Jestem absolwentką Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Ukończyłam studia licencjackie i magisterskie na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka.
Jestem pełna pasji i zaangażowania w promowanie zdrowego żywienia wśród dzieci, młodzieży i dorosłych. Wierzę, że przekazywanie wiedzy i umiejętności kulinarnych najmłodszym, pozwoli zadbać o ich zdrowie w przyszłości.
mgr Klaudia Kamińska
Jestem absolwentką Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Ukończyłam studia licencjackie
i magisterskie na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka. Aktualnie realizuję studia podyplomowe z Psychodietetyki.
Fascynuje mnie połączenie dietetyki z psychologią. Zwracam uwagę na emocjonalny aspekt odżywiania, ucząc „zdrowego” podejścia do diety. Przekazuję wiedzę zgodną z faktami naukowymi i najnowszymi wytycznymi z zakresu żywienia.
Prowadzę też swój profil na instagramie, na którym przekazuję wiedzę w przystępny sposób.
Doświadczenie i cierpliwość w pracy z dziećmi nie jest nam obca 🙂
Obie widzimy ogromną wartość w pracy z najmłodszymi i cieszy nas każdy krok, który wspólnie robimy w drodze ku zdrowiu.