Półkolonie w Akademii

Już po raz kolejny Akademia Młodego Kucharza zaprasza dzieci w wieku 8-12 lat na 5-dniową przygodę kulinarną w czasie wakacji. Podczas warsztatów dzieci będą uczestniczyć w naszych autorskich zajęciach kulinarnych, a także dodatkowych grach i zabawach.

W trakcie półkolonii organizujemy dzieciom także miło czas na świeżym powietrzu, wychodząc na spacery do parku lub korzystając z pobliskich placów zabaw.

Kulinarne półkolonie w Akademii Młodego Kucharza

Już po jednym turnusie wspólnej pracy i zabawy, dzieci będą w stanie przygotować 5 smakowitych śniadań i 5 równie niezwykłych obiadów. Absolwenci Akademii zamieniają się w domu w prawdziwych szefów kuchni. Dodatkowo, do repertuaru doliczymy dwa pyszne desery oraz mnóstwo wiedzy kulinarnej!

Kulinarne półkolonie w Akademii Młodego Kucharza mają swoją dziesięcioletnią tradycję. Specjalnie z myślą o dzieciach, które bywały już na naszych 5-dniowych warsztatach i które zawsze miło nam gościć ponownie w Akademii, co roku przygotowujemy nowe menu. Dzięki temu, dostarczamy dzieciom wielu niecodziennych, kulinarnych atrakcji i radości podczas wspólnego, pełnego pasji gotowania.

Turnusy dla dzieci w wieku 8 – 12 lat

Turnus 1: 26.06 – 30.06.2023

Turnus 2: 03.07 – 07.07.2023

Turnus 3: 10.07 – 14.07.2023

Turnus 4: 17.07 – 21.07.2023

Turnus 5: 24.07 – 28.07.2023

Turnus 6: 31.07 – 04.08.2023

Turnus 7: 07.08 – 11.08.2023

Turnus 8: 16.08 – 18.08.2023 (3 dni)

Turnus 9: 21.08 – 25.08.2023

Turnus 10: 28.08 – 01.09.2023

 
Zajęcia prowadzone są w godzinach 9:00–16:00 z możliwością przyprowadzania dzieci od 8:30 i odbioru do 16:30.
 
Półkolonie w Akademii Młodego Kucharza

Cena warsztatów

Koszt 5-dniowego smakowitego turnusu wynosi 890 zł.
Koszt 3-dniowego turnusu w terminie 16-18.08.2023 wynosi 540 zł.

Cena zawiera:

  • opiekę dwóch osób prowadzących zajęcia i animacje w ciągu dnia,
  • udział we wszystkich zajęciach i warsztatach,
  • zakup składników niezbędnych do gotowania i innych prac twórczych,
  • udostępnienie strojów i akcesoriów kulinarnych niezbędnych w kuchni,
  • aktywną organizację czasu każdego dnia, w tym także na świeżym powietrzu,
  • napoje dostępne przez cały dzień i owoce na podwieczorek.

W naszym zespole pracują doświadczeni pedagodzy i dietetycy, którzy przygotowują przepisy na każdy dzień półkolonii będące kompromisem pomiędzy preferencjami dzieci a zaleceniami żywieniowymi. Opracowując zaś program zajęć artystycznych i plenerowych bazujemy na naszym 10-letnim doświadczeniu w organizacji warsztatów, półkolonii i obozów dla dzieci i młodzieży. Dlatego jesteśmy przekonani, że czas spędzony w naszej Akademii będzie dla dzieci wspaniałą nauką. Będzie to nauka, ale przede wszystkim w formie zabawy, po której zachowają miłe wspomnienia i przepisy do powtórzenia w domu.

Kulinarne półkolonie we Wrocławiu

Umiejętność zdrowego komponowania posiłków jest naszą misją. Przyświeca nam nie tylko na regularnych zajęciach kulinarnych, ale także podczas półkolonii w Akademii.  Nasi młodzi kucharze nieustannie poszerzają wiedze o znanych im produktach, ale także uczą się zdrowych alternatyw.

ZAPISY pod numerem telefonu 728 328 503
lub na adres e-mail: kontakt@akademiamlodegokucharza.pl

Możesz także użyć formularza kontaktowego.

Po otrzymaniu zgłoszenia, przesłane zostaną wszelkie niezbędne dokumenty i informacje organizacyjne.

Call Now Button