Kadrę Akademii Młodego Kucharza tworzą osoby z pasją do zdrowego odżywiania i gotowania oraz kształcenia dzieci, młodzieży i dorosłych.
Chcemy budować z uczestnikami korzystne nawyki żywieniowe. Dzięki temu nie doświadczą
w przyszłości chorób zależnych od diety, np. otyłości czy nadciśnienia tętniczego.
Edukacja żywieniowa to przedmiot, którego brakuje w planach lekcji Państwa pociech, nie było ich też w naszym harmonogramie zajęć szkolnych. Nasza misją jest uzupełnienie tej luki teorią
i praktyką.
mgr Magdalena Kubis
Jestem absolwentką Wydziału Biotechnologii
i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Ukończyłam studia licencjackie
i magisterskie na kierunku Żywienie Człowieka
i Dietetyka.
Jestem pełna pasji i zaangażowania
w promowanie zdrowego żywienia wśród dzieci, młodzieży oraz dorosłych. Wierzę, że przekazywanie wiedzy i umiejętności kulinarnych najmłodszym, pozwoli zadbać o ich zdrowie
w przyszłości.


mgr Klaudia Kamińska
Jestem absolwentką Wydziału Biotechnologii
i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Ukończyłam studia licencjackie
i magisterskie na kierunku Żywienie Człowieka
i Dietetyka.
Fascynuje mnie połączenie dietetyki
z psychologią, co sprawia, że w pracy
z pacjentami stosuję podejście psychodietetyczne. Przekazuję wiedzę
w zgodzie z faktami naukowymi
i najnowszymi wytycznymi z zakresu dietetyki.
Obie widzimy wielką wartość w pracy z najmłodszymi i cieszy nas każdy krok, który wspólnie robimy w drodze ku zdrowiu!